8 leggyakoribb téma

Támogassa egészségét és jusson energiához a szőlő bioaktív hatóanyagainak segítségével!

Bár a Földközi-tengeri országokban sokkal zsírosabban táplálkoznak, mint Közép-Európában, mégis alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők aránya. Ennek egyik oka, hogy a déli országokban több szőlőt fogyasztanak, és több bort isznak. szőlő

Tényleges magyarázata abban az ismeretlen hatóanyagban keresendő, amelynek a csemege- és a borszőlő kedvező hatása köszönhető. Ez a varázsszó pedig így hangzik: bioaktív hatóanyag.

A szőlő az egészség szolgálatában

A szőlőben található festékanyagok és csersavak összessége, amely hatékonyan véd a rák, az érelmeszesedés, a szívinfarktus és a szélütés ellen. A borszőlőben kevés a fehérje és a zsír, viszont magas a szőlőcukor formájában előforduló szénhidrát (tiszta glükóz), ami igen fontos az agyműködés számára.

Magas cukortartalma folytán igen nagy az energiatartalma: 100 g szőlő 68 kilokalóriát tartalmaz, ami csaknem a legmagasabb érték a gyümölcsök között. Van benne emellett ballasztanyag, némi C-vitamin, a B-vitaminok teljes skálája, kálium és számtalan antioxidatív másodlagos növényi anyag.

A szárított szőlőszem, azaz a mazsola tömény formában tartalmaz cukrot és ásványi anyagokat, így remek energiaforrás növésben levőknek, tanulóknak, aktív életmódot folytatóknak.

Az édes szőlő magas szőlőcukor- tartalmának köszönhetően gyorsan hasznosítható energiát ad szervezetünknek. Fogyasztása ideális, ha kimerültnek érezzük magunkat, idegesek vagyunk a stresszhatástól és gyenge a koncentrálóképességünk.

A szőlő ballasztanyaga a bélrendszerben megduzzad, ezzel serkenti a bélműködést. A benne található oldódó ballasztanyagnak, a pektinnek van még egy további kedvező hatása is: képes magához ragadni a vérben található koleszterinfelesleget, amely így a széklettel természetes úton távozik szervezetünkből.

A szőlő vitamintartalma kevésbé jelentős, magas káliumtartalma annál inkább/

A gyümölcssavakkal együtt gondoskodik a szervezet megfelelő vízháztartásáról, valamint fontos szerepet tölt be a sav-bázis egyensúly biztosításában. További erénye, hogy csökkenti a vér húgysavértékét.

A kék szőlő festékanyaga, az antocián serkenti a vér áramlását az érrendszerben, gyulladáscsökkentő hatású, azaz segít a trombózis elkerülésében. A szőlőben előforduló egyéb polifenolok védik a szervezetet a szabad gyököktől, és segítenek abban, hogy meg tudjon küzdeni a rákkeltő sejtekkel.

loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Szuperélelmiszerek.com © Copyright

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]